Instalatie de hidrofor

Moderators: sobe, teracotix

User avatar
Instalatorul de Iasi
Referent
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:02 pm
Location: Iași
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by Instalatorul de Iasi » Sun May 04, 2014 8:55 pm

Latest post of the previous page:

La noi, unul de 50 de litri costă sub 300 de lei, membrana pentru 24 de litri cam 30 de lei, iar cea pentru 50 de litri sub 100 de lei. Parcă văd că data viitoare cînd pleci în „țările calde” vei lua cu tine o valiză de membrane. :)
Ieftin, bun şi mult nu există... Şi încă o veste tristă: de cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sun May 04, 2014 9:44 pm

Daca iau membrane unde mai incape si vinisorul de butuc,si visinata,si cafeaua ,si ciocolata ,si placintica...?!!!

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Fri Jun 06, 2014 11:06 pm

Azi am gasit motivul pentru care se strica des hidroforul si presostatul,pe langa calitatea de plans...
Am fascut cateva modificari,am schimbat o valvula de sens unic defecta,am pornit pompa si... surpriza !!!!!
Instalatia are undeva o conexiune intre casa si instalatia orasului pentru a putea fi folosita si linia directa cand are presiune.Nu am reusit sa gasesc valvula de legatura,este undeva in pamant.Daca este o valvula de sens unic ,este clar ca a cedat.Azi am inchis tot ...si pompa nu mai porneste,tine presiunea bine.
Cand am timp voi monta o valvula de sens sa nu mai trimita apa inapoi in oras.Nu am nici o linie clara a instalatiei,totul este ingropat in pamant si pereti.Nu se stie pe unde intra apa in casa si pe unde iese.Pompa lua apa din tank si o returna inapoi o parte,si o parte se intorcea in oras. :shock:
Acum sa vad unde montez valvula ca trebuie sa ghicesc locul legaturii. :think:
Cand inchid contuarul de apa,pompa ia apa din tank ,o trimite in casa,in instalatia din curte si inapoi in tank.Porneste foarte des si distruge partea electrica a presostatului.
O alta solutie este sa montez de la contoar o alta teava de pvc direct la tank,si restul sa izolez,astfel ca apa sa nu mai circule ca nebuna peste tot.

User avatar
admin
Admin
Posts: 1707
Joined: Fri Jun 08, 2012 7:02 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by admin » Fri Jun 06, 2014 11:33 pm

Sunt lucruri care niciodata nu se pot rezolva pe un forum...un om care nu stie ceva acopera cu logica totul si pune problema gresit. Un meserias(astia sunt rari) la locul problemei vede imediat problema si o rezolva in 5 minute...
Skype user sobezidarie.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sat Jun 07, 2014 3:57 am

La un hidrofor nu-ti trebuie meserie.E o panarama de butelie si o pompa.
Important este sa nu ai nicaieri pierderi ascunse.
Daca nu ceda valvula de sens si nu modificam linia...greu isi dadea seama cineva .Nu exista instalatie la vedere.
Cu stima.

User avatar
admin
Admin
Posts: 1707
Joined: Fri Jun 08, 2012 7:02 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by admin » Sat Jun 07, 2014 7:10 am

Aici nu sunt deacord. Meseria insemna eperienta cu amanuntele si poate sa insemne o diferenta de la cer la pamant daca nu ai norocul uneori sa afli un sfat mic.
Era vorba odata de imbinarea tevilor de canalizare, m-am chinuit enorm, am intrebat pe un forum unde toti se dadeau cunoscatori. Toti se mirau cum eu nu reusesc sa imbin niste tevi. Am reusit in final dar dupa cateva luni am dat de o femeie care atunci cand i-am zis ca e greu cu tevile a ras si a explicat ca da, "asa este" si mi-a zis si de ce...femeia aia stia iar aia cu sfaturile nu stiau.
In fine nu stiu daca reusesc sa transmit exact dar un meserias daca auzea prea des ca se declanseaza presostaul se prindea.
Skype user sobezidarie.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sat Jun 07, 2014 11:35 am

Desigur ca aveti dreptate.Experienta isi spune cuvantul intodeauna.
Dar e bine si mai tarziu decat niciodata. :roll: Doar asa invatam.
Numai bine. :thumbup:
Cu stima.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sat Jun 07, 2014 3:40 pm

Iata si situatia presostatului...doar dupa doua saptamani de folosire.Contactii sunt pur si simplu deplasati din pozitia initiala.Acesta este hidroforul de la birouri,camere si bucatarie.Se foloseste apa foarte des.Pana acum am folosit trei modele de presostate.Cel mai repede se arde cel electronic la care cedeaza releul prea usor.Daca cel din fotografii ar avea plasticul alb mai rezistent la caldura...ar lucra mult si bine fara probleme.

Stati putin..daca gasesc o placa de la vreun circuit...wow,de ce nu m-am gandit pana acum?Trebuie sa incerc.
Cu stima.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Mon Jun 23, 2014 4:51 pm

Gata.Am rezolvat problema colegului meu.
Intamplator am descoperit,in pamant,montate pe teava de legatura directa intre casa si sistemul orasului,doua valvule de sens unic,ambele defecte.Tocmai doream sa anulez instalatia veche,si sapand pentru un tur nou,am gasit cele doua valvule ingropate.Am montat doua valvule noi si le-am scos la suprafata.Daca nu le gaseam montam alta teava.

Spuneti-mi va rog,daca un tanc de expansiune ar trebui sa aiba cam 10% din toata cantitatea de apa din instalatie(sper ca am inteles bine),atunci pentru 8000litri de apa ar trebui un tanc de expansiune inchis de 800 litri ???!!! :shock:
Cu stima.

User avatar
Instalatorul de Iasi
Referent
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:02 pm
Location: Iași
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by Instalatorul de Iasi » Mon Jun 23, 2014 7:26 pm

gi0 wrote:[...] montate pe teava de legatura directa intre casa si sistemul orasului, doua valvule de sens unic [...]
De ce sînt două? Ca o măsură suplimentară de precauție? :think:

gi0 wrote:[...] Am montat doua valvule noi si le-am scos la suprafata. [...]
Din cîte am înţeles, este vorba de o ţară cu o climă ce nu poate pune probleme de îngheţ. Şi totuşi, de ce le-ai „scos la suprafaţă” și nu le-ai montat în camera tehnică? :think:

gi0 wrote:[...] daca un tanc de expansiune ar trebui sa aiba cam 10% din toata cantitatea de apa din instalatie (sper ca am inteles bine), atunci pentru 8000 litri de apa ar trebui un tanc de expansiune inchis de 800 litri ???!!! :shock: [...]
Ei, nu chiar așa! :naughty: „Metoda” cu cei 10% este una precum cea cu 60 w/m3 la încălzire, adică „din burtă” și cu marjă „sovietică” de siguranță/acoperire. În mod normal, se fac calcule specifice pentru fiecare situație. Oricum, nu am înțeles despre ce sistem este vorba în cazul de care spui.


P.S.1. Nu am lucrat în sisteme industriale (la asta mă duce gîndul cînd „aud” de cei 8 m3).
P.S.2. Cred că este o problemă cu „emoticoanele” pe forum. Am pus : think : (bineînțeles, fără „blank”-uri) la primul și la al doilea și a apărut... ce a apărut. :(
Ieftin, bun şi mult nu există... Şi încă o veste tristă: de cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Mon Jun 23, 2014 9:53 pm

Erau doua valvule una dupa alta... :think: pentru siguranta cred...
Eu am montat tot doua,dar pe tevi diferite.

De un tanc de expansiune mare am nevoie pentru o instalatie industriala sub presiune permanenta.
Sunt trei filtre mari plus tevile de apa din fabrica.Cei care au facut linia nu au vrut sa mai cheltuie bani si pe accesorii.
Acum am posibilitatea sa montez un tank de expansiune pentru protectia filtrelor si pompelor.
Un filtru a cedat si nu e usor de reparat pe dinauntru.Imi trebuie cam doua saptamani sa il pot suda cum trebuie.
Un tanc de expansiune ar fi in avantajul nostru.
Aceasta este instalatia de filtrare.Trebuie sa aflu cantitatea de apa existenta in sistem.
Aveti idee cum se calculeaza dimensiunea tancului de expansiune inchis?
Cu stima.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply