Instalatie de hidrofor

Moderators: sobe, teracotix

User avatar
Instalatorul de Iasi
Referent
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:02 pm
Location: Iași
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by Instalatorul de Iasi » Thu Jun 26, 2014 7:06 pm

Latest post of the previous page:

Cu plăcere! ... dar nu prea ai pentru ce-mi mulțumi.
Ieftin, bun şi mult nu există... Şi încă o veste tristă: de cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos.

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sat Jun 28, 2014 11:57 am

Instalatorul de Iasi wrote:Cu plăcere! ... dar nu prea ai pentru ce-mi mulțumi.
Insasi sustinerea unei opinii venita din partea mai multor persoane confirma faptul ca aceasta este corecta(nu intodeauna,dar nu e cazul aici).
Numai bine :thumbup:

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Tue Jul 01, 2014 9:26 pm

Am gasit si acumulator hidraulic ,450 litri,aceasta este dimensiunea de care am nevoie.
Am gasit si acumulator phidraulic pentru hidrofor,60 litri.
Ambele de la Grundfos.Din pacate nu mai au in stoc aici,si le comanda in Europa.Ma bucuram ca am gasit ceva de calitate si mai ieftin putin decat de obicei.
Aiurea,transportul este 500 euroi.
Cu stima.

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Sun Sep 14, 2014 9:56 pm

Am montat pe instalatia de hidrofor un tank de 50 litri.Pornea pompa in veselie.Am verificat presiunea...0,3 bar.Am pompat cu o pompa de bicicleta pana la presiunea de 1,3 bar.Acum injur la dus ca nu mai porneste odata pompa de hidrofor.Nu reusesc sa ajustez diferenta intre presiuni pornire/oprire mai mica.Doar sa maresc presiunea de oprire,doar asa va creste proportional si presiunea de pornire.Exista pe linie un by-pass de intoarcere a apei in tank.Ce parere aveti,sa il deschid putin pentru a micsora timpul intre opriri?
Cu stima?

User avatar
Instalatorul de Iasi
Referent
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 3:02 pm
Location: Iași
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by Instalatorul de Iasi » Mon Sep 15, 2014 6:32 pm

gi0 wrote:[...] Acum injur la dus ca nu mai porneste odata pompa de hidrofor. [...]
De ce? Ai parte de dușuri scoțiene?

gi0 wrote:[...] Nu reusesc sa ajustez diferenta intre presiuni pornire/oprire mai mica. [...]
Nu reușești pentru că nu cunoști modalitatea de reglare sau pentru că nu există posibilitatea tehnică de reglaj?
Ieftin, bun şi mult nu există... Şi încă o veste tristă: de cînd fenicienii au inventat moneda, mulţumirile sînt de prisos.

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Mon Sep 15, 2014 8:37 pm

Instalatorul de Iasi wrote:
gi0 wrote:[...] Acum injur la dus ca nu mai porneste odata pompa de hidrofor. [...]
De ce? Ai parte de dușuri scoțiene?

:lol: Nuuu,este presiune cam micuta la dus si acum pompa porneste foarte rar.Cred totusi ca tancul este prea mare.

gi0 wrote:[...] Nu reusesc sa ajustez diferenta intre presiuni pornire/oprire mai mica. [...]
Nu reușești pentru că nu cunoști modalitatea de reglare sau pentru că nu există posibilitatea tehnică de reglaj?
Stiu sa ajustez presiunea,dar atat imi da voie presostatul pe care il am.Reglez la 3,5 bar pentru oprire si porneste abia la 1,4 bar.Pentru etaj este cam putinel.Inaint aveam 4,2 bar si pornea pe la 2 bar minim.

dmugurel
junior
Posts: 3
Joined: Sun Nov 03, 2013 4:00 pm
Location: Bistrita
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Instalatie de hidrofor

Post by dmugurel » Tue Sep 16, 2014 10:00 am

gi0 wrote:Am montat pe instalatia de hidrofor un tank de 50 litri.Pornea pompa in veselie.Am verificat presiunea...0,3 bar.Am pompat cu o pompa de bicicleta pana la presiunea de 1,3 bar.Acum injur la dus ca nu mai porneste odata pompa de hidrofor.Nu reusesc sa ajustez diferenta intre presiuni pornire/oprire mai mica.Doar sa maresc presiunea de oprire,doar asa va creste proportional si presiunea de pornire.Exista pe linie un by-pass de intoarcere a apei in tank.Ce parere aveti,sa il deschid putin pentru a micsora timpul intre opriri?
Cu stima?
Presiunea la care cupleaza hidroforul o reglezi din presostat , strangi piulita de pe surubul pe cre e montat arcul mai mic, in acest fel creste.
Presiunea la care decupleaza o reduci desfacand piulita de pe surubul pe care e montat arcul cel mai gros.Presostatul cedeaza cred din cauza puterii pompei care este posibil sa fie mai mare decat puterea pentru care a fost proiectat presostatul ( cati kw are pompa ? ).
Pentru a scapa de problemele cu vasul de expansiune si a avea presiune constanta recomand http://m.arenainstalatiilor.ro/converti ... -230-p3155

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Tue Sep 16, 2014 10:52 am

Buna dimineata.
Multumesc pentru ajutor.
Pompa are 2kw.Asa reglez presostatul,cum ati specificat mai sus,dar nu reusesc sa obtin o diferenta mai mica intre presiuni.

Presostatul are un pret ...1170 lei :shock: ,fata de 50 lei unul clasic.Dar probabil ca isi merita banii.
Cu stima.
Last edited by gi0 on Tue Sep 16, 2014 11:26 am, edited 1 time in total.

dmugurel
junior
Posts: 3
Joined: Sun Nov 03, 2013 4:00 pm
Location: Bistrita
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Instalatie de hidrofor

Post by dmugurel » Tue Sep 16, 2014 11:10 am

gi0 wrote:Buna dimineata.
Multumesc pentru ajutor.
Pompa are 2kw.Asa reglez presostatul,cum ati specificat mai sus,dar nu reusesc sa obtin o diferenta mai mica intre presiuni.
Cu stima.
Creste si presiunea in butelia de aer a vasului de expansiune. Pentru o viata mai lunga a membranei din vas este recomandat ca diferenta intre presiunea la care decupleaza pompa si presiunea aerului din butelie sa fie de 1,2 - 1,5 bari. 2kw e prea mult pentru un presostat casnic, din cate cunosc si presostatul electronic care s-a ars e pentru maxim 1,5 kw.Incearca sa intercalezi un contactor sau releu intre presostat si pompa( presostatul sa fie pe circuitul de comanda al contactorului sau releului)

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Tue Sep 16, 2014 8:12 pm

Buna seara.
Presiunea standard pe butelie este 1,5 bar.Nu ar fi o problema sa o cresc la 2-2,5 bar.
Puteti face o mica schema electrica,sa stiu ce sa le cer electricienilor.In engleaza ar fi cam greu sa ne intelegem.
Cu stima.

gi0
senior
Posts: 6127
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Instalatie de hidrofor

Post by gi0 » Mon Oct 27, 2014 2:29 pm

Domnilor,am scapat de hidrofor \:D/
Am schimbat legatura de apa potabila la reteaua noua si am o presiune de....4 bar :crazy:
Cel putin asa imi indica manometrul montat inaintea alimentarii cu apa a sistemului de incalzit.
Acum cred ca trebuie sa pun un reductor,2,5 bar este suficient pentru o casa cu etaj.
Cu stima.

Post Reply