Prepararea vinului si rachiei

Aici se vor posta diverse discutii despre "ALTE" subiecte.

Moderator: sobe

User avatar
OrosEmanuEl
membru
Posts: 460
Joined: Tue Jan 01, 2013 2:20 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by OrosEmanuEl » Tue Mar 07, 2017 7:07 am

Latest post of the previous page:

tonyst wrote:
OrosEmanuEl wrote:
tonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 cai
Poti sa mi dai detalii ?
Daca spui ca te intereseaza iti fac poza. Mi la trimis tatal meu din italia. Eu nu lam folosit pentru ca nu am barca. Sta de vreo 6 ani in garaj. Cand la trimis lam pornit dar de atunci nu am mai umblat la el. Nu am rezervor de benzina

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3533
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by tonyst » Tue Mar 07, 2017 8:28 am

Ma intereseaza daca este in patru timpi , marca , nivelul cismei , si fa i si niste poze .
Poti pe PM sa mi dai datele .

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3533
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by tonyst » Sat Mar 11, 2017 5:45 pm

pe forumul asta nu mai bea nimeni .......... vin ?

caberlot
junior
Posts: 23
Joined: Sun Jun 14, 2015 4:03 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by caberlot » Sat Mar 11, 2017 6:44 pm

tonyst wrote:pe forumul asta nu mai bea nimeni .......... vin ?
... pai ... daca oamenii stiu sa faca sobe bune :shock: nu au nevoie de alt incalzitor :clap: ... asa ca nu bea nimeni :multumesc:

... asteptam sarbatorile :think: ca atunci se bea de dragul obiceiului :multumesc:

:thankyou:

p.s.
... suntem totusi pe la sobe :shhh: ... asa ca sa urmarim subiectul zilei :dance: ... e destul de interesant \:D/

georeby
senior
Posts: 3573
Joined: Sat Jan 03, 2015 8:25 pm
Location: suceava
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by georeby » Sat Mar 11, 2017 7:51 pm

io beau numa palinca din aia cu margele multe in pahar... :thumbup: vin mai putin \:D/
Toti pentru unul si unul pentru toti...

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3533
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by tonyst » Sat Mar 11, 2017 8:10 pm

Am pus vre o 15 pruni si cred ca am si 5 caisi , deci pentru margele probabil o sa am baza materiala .
trebuie sa ma gandesc ce struguri sa iau , sa fie un vin alb cu buchet si nu f, tare ?

luvio
membru
Posts: 556
Joined: Tue Oct 02, 2012 8:58 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by luvio » Tue Mar 14, 2017 4:30 pm

tonyst wrote: ce struguri sa iau , sa fie un vin alb cu buchet si nu f, tare ?
tamaioasa romaneasca

vasilemet
junior
Posts: 136
Joined: Mon Oct 22, 2012 1:55 pm
Location: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by vasilemet » Fri Mar 16, 2018 8:04 pm

Nu sunt pretentios, doresc ceva mai natural, facut cu mainile mele.
Am pus cu mainile mele cam 100 butasi de vita -taraneasca-alb, rosu, parfumat,...si obtin aprox 40 L vin.
Culeg strugurii, las in ladite pana a doua-treia zi dupa care trec ciorchinii printr-o lada de fructe ce are gauri mari si pastrez numai boabele, le zdrobesc si las in butoi cateva zile, in functie de temperatura exterioara, pana ce boasca este bine fermentata.
Trec la stors cu presa, lichidul obtinut se toarna intr-o damigeana ce va fi umpluta trei sferturi si se pune dop cu furtun imersat intr-o sticla cu apa.
Se lasa pana nu mai face spuma si se trage lichidul intr-o alta damigeana, tot cu dop si furtun imersat in apa.
Se lasa la limpezit natural si aproape de Craciun obtin minunata licoare.
Vinul obtinut este muuuuult superior celor gasite pe rafturile magazinelor.

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3533
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by tonyst » Fri Mar 16, 2018 8:27 pm

vasilemet wrote:Nu sunt pretentios, doresc ceva mai natural, facut cu mainile mele.
Am pus cu mainile mele cam 100 butasi de vita -taraneasca-alb, rosu, parfumat,...si obtin aprox 40 L vin.
Culeg strugurii, las in ladite pana a doua-treia zi dupa care trec ciorchinii printr-o lada de fructe ce are gauri mari si pastrez numai boabele, le zdrobesc si las in butoi cateva zile, in functie de temperatura exterioara, pana ce boasca este bine fermentata.
Trec la stors cu presa, lichidul obtinut se toarna intr-o damigeana ce va fi umpluta trei sferturi si se pune dop cu furtun imersat intr-o sticla cu apa.
Se lasa pana nu mai face spuma si se trage lichidul intr-o alta damigeana, tot cu dop si furtun imersat in apa.
Se lasa la limpezit natural si aproape de Craciun obtin minunata licoare.
Vinul obtinut este muuuuult superior celor gasite pe rafturile magazinelor.
Vasile , sa ne vedem la un pescuit si daca avem si fundament la peste asemenea licori , sigur traim peste 100 de ani .

vasilemet
junior
Posts: 136
Joined: Mon Oct 22, 2012 1:55 pm
Location: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by vasilemet » Fri Mar 16, 2018 8:57 pm

Sunt amator de un pescuit, -incalzitor-fara nr, fara nr....
Trebe..mentionat numai ce preferi tarie sau vin.

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3533
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Prepararea vinului si rachiei

Post by tonyst » Fri Mar 16, 2018 9:01 pm

vasilemet wrote:Sunt amator de un pescuit, -incalzitor-fara nr, fara nr....
Trebe..mentionat numai ce preferi tarie sau vin.
Urmareste topicul de mai jos

Post Reply