Prepararea vinului si rachiei
Moderator: sobe
-
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 14 times
Prepararea vinului si rachiei
Salut Caberlot .
Eu am un teren in Cochirleni jud Constanta , langa Rasova , zona viticola si vreau sa cumpar struguri sa mi fac singur vinul .
Sa discutam aici .
Eu am un teren in Cochirleni jud Constanta , langa Rasova , zona viticola si vreau sa cumpar struguri sa mi fac singur vinul .
Sa discutam aici .
Re: Prepararea vinului si rachiei
:thumbup:
... pai ... nu trebuie sa ai teren ca sa cumperi struguri si sa faci vin :wtf: ... trebuie doar sa ai BECI :thumbup:
... si asa cum am zis ... struguri f. buni= sanatosi
... eu unul iau 5 parti cabernet + 2 parti merlot + 1 parte aromat (poate fi orice ... muscat, malvasia ... sau chiar Isabella=fragola=fraguta---la 7 la 1 nu se va simtii ca e urma de strugure nealtoit .. :shhh: si asta e vinul casei :dance: )
... urmeaza zdrobit=desciorchinat ... presat dupa 5-7 zile ... pus la fermentat cu dop hydraulic
... tras de pe drojdii la inceput de decembrie
... bentonizat ==> si e gata de Craciun
==> o sa ai un vin ROSU ( aici nu se zice negru) cu un corp mediu spre forte si ceva mai aromat decit ... cabernetul :dance:
NU folosesc sulful in vin ... si vinul sta 1-2 ani chiar si 3 :clap: ca mai mult nu apuca
... damigenele se spala cind se golesc ... si se lasa cu solutie de metabisulfit !!! :think:
... damigenele sunt tot timpul PLINE si nu se gusta ... :naughty: ... daca le iei dopul le tragi in sticle+ damigene mai mici :dance:
... SI SA NU UIT ... BUTOI sa Aschii de stejar coapte macar 2-3 luni :shock: eu pun 2-3 linguri de supa la 50L
( un stejar bine copt ==> adduce urme de vanilie ciocolata ... :clap: )
cam asta e tot ... strugurii la mine vin din California
:thankyou:
p.s.
... nu incep sa zic de ... vii vechi ... cu productie controlata=redusa ... culese noaptea etc. ... ca nu am VIE Aici :think:
... pai ... nu trebuie sa ai teren ca sa cumperi struguri si sa faci vin :wtf: ... trebuie doar sa ai BECI :thumbup:
... si asa cum am zis ... struguri f. buni= sanatosi
... eu unul iau 5 parti cabernet + 2 parti merlot + 1 parte aromat (poate fi orice ... muscat, malvasia ... sau chiar Isabella=fragola=fraguta---la 7 la 1 nu se va simtii ca e urma de strugure nealtoit .. :shhh: si asta e vinul casei :dance: )
... urmeaza zdrobit=desciorchinat ... presat dupa 5-7 zile ... pus la fermentat cu dop hydraulic
... tras de pe drojdii la inceput de decembrie
... bentonizat ==> si e gata de Craciun
==> o sa ai un vin ROSU ( aici nu se zice negru) cu un corp mediu spre forte si ceva mai aromat decit ... cabernetul :dance:
NU folosesc sulful in vin ... si vinul sta 1-2 ani chiar si 3 :clap: ca mai mult nu apuca
... damigenele se spala cind se golesc ... si se lasa cu solutie de metabisulfit !!! :think:
... damigenele sunt tot timpul PLINE si nu se gusta ... :naughty: ... daca le iei dopul le tragi in sticle+ damigene mai mici :dance:
... SI SA NU UIT ... BUTOI sa Aschii de stejar coapte macar 2-3 luni :shock: eu pun 2-3 linguri de supa la 50L
( un stejar bine copt ==> adduce urme de vanilie ciocolata ... :clap: )
cam asta e tot ... strugurii la mine vin din California
:thankyou:
p.s.
... nu incep sa zic de ... vii vechi ... cu productie controlata=redusa ... culese noaptea etc. ... ca nu am VIE Aici :think:
Re: Prepararea vinului si rachiei
... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:
-
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 14 times
Re: Prepararea vinului si rachiei
M ai luat prea repede , din ce zona esti ?caberlot wrote:... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:
Un pahar de vin din asta la pescuit , cu un peste fript pe tabla la malul Dunarii , merge vinul recomandat de tine ?
Eu inclin spre un vin alb ( varsta ) cu buchet si struguri de Dobrogea , ce zici ? Soiurile nu le stiu , am si eu cateva coarde puse acolo, in curte ( eu stau in Constanta ) , si plec acolo la pescuit si la un gratar .
-
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 14 times
Re: Prepararea vinului si rachiei
Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 14 times
Re: Prepararea vinului si rachiei
Am niste butoaie din inox care erau pentru bere de 50 l si cateva damigene de sticla cred ca tot de 50 l , vreau sa fac 200 l pentru mine .tonyst wrote:M ai luat prea repede , din ce zona esti ?caberlot wrote:... sa nu se inteleaga gresit ... aschiile sunt coapte ==> si vinul se tine pe aschii minim 2-3 luni :lol: :think:
Un pahar de vin din asta la pescuit , cu un peste fript pe tabla la malul Dunarii , merge vinul recomandat de tine ?
Eu inclin spre un vin alb ( varsta ) cu buchet si struguri de Dobrogea , ce zici ? Soiurile nu le stiu , am si eu cateva coarde puse acolo, in curte ( eu stau in Constanta ) , si plec acolo la pescuit si la un gratar .
-
- membru
- Posts: 467
- Joined: Tue Jan 01, 2013 2:20 pm
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Contact:
Re: Prepararea vinului si rachiei
Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 caitonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
-
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 14 times
Re: Prepararea vinului si rachiei
Poti sa mi dai detalii ?OrosEmanuEl wrote:Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 caitonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :
Re: Prepararea vinului si rachiei
:crazy:
fain ... fain ... si inca nu e verde :multumesc:
... pai ... sunt din centrul tarii de linga Olt ... Fagaras - Sibiu ... si stau pe alt continent ... ieri aveam -12C
... vinul recomandat de mine ... merge f.f. bine la un Steak ... sau la un gratar de miel :clap:
... asa cum zici ... la peste merge bine Vinul Alb ... si sec :dance:
... ... vinuri albe nu am prea facut ... am incercat de 2-3 ori ... si nu au excelat ... se limpezesc mai greu si daca n-ai aciditate nu ai facut nimic ... etc. :think: ... asa ca prefer sa maerrg pe ROSII ca astea se asorteaza la STEAKURI \:D/
... dar tare as face un pescuit ... acum nu am timp ... dar e pe lista :shock:
( mai merg si pe aici ... stiuca , biban amrican si biban... mai intra si cite un shalau etc...)
... cred ca la peste ... ar merge un Hydromel = vin de miere SEC .... mie imi place SEC
( am gustat ceva pe aici ... BUN ... ... am facut 2-3 teste => OK ... daca am aditivat Hydromelul cu cabernet ... 33% ... si 66% ... nici neaditivat nu e rau ... dar pare cam subtire = nu are corp ... nu l_am tinut pe aschii / butoi ... )
:thankyou:
p.s.
... ai avut mare dreptate sa intrebi ... la ce se asorteaza vinul ... ... :lol: daca combinatia e buna ... 1+1=3 daca nu 1+1=0
fain ... fain ... si inca nu e verde :multumesc:
... pai ... sunt din centrul tarii de linga Olt ... Fagaras - Sibiu ... si stau pe alt continent ... ieri aveam -12C
... vinul recomandat de mine ... merge f.f. bine la un Steak ... sau la un gratar de miel :clap:
... asa cum zici ... la peste merge bine Vinul Alb ... si sec :dance:
... ... vinuri albe nu am prea facut ... am incercat de 2-3 ori ... si nu au excelat ... se limpezesc mai greu si daca n-ai aciditate nu ai facut nimic ... etc. :think: ... asa ca prefer sa maerrg pe ROSII ca astea se asorteaza la STEAKURI \:D/
... dar tare as face un pescuit ... acum nu am timp ... dar e pe lista :shock:
( mai merg si pe aici ... stiuca , biban amrican si biban... mai intra si cite un shalau etc...)
... cred ca la peste ... ar merge un Hydromel = vin de miere SEC .... mie imi place SEC
( am gustat ceva pe aici ... BUN ... ... am facut 2-3 teste => OK ... daca am aditivat Hydromelul cu cabernet ... 33% ... si 66% ... nici neaditivat nu e rau ... dar pare cam subtire = nu are corp ... nu l_am tinut pe aschii / butoi ... )
:thankyou:
p.s.
... ai avut mare dreptate sa intrebi ... la ce se asorteaza vinul ... ... :lol: daca combinatia e buna ... 1+1=3 daca nu 1+1=0
-
- membru
- Posts: 467
- Joined: Tue Jan 01, 2013 2:20 pm
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Contact:
Re: Prepararea vinului si rachiei
Daca spui ca te intereseaza iti fac poza. Mi la trimis tatal meu din italia. Eu nu lam folosit pentru ca nu am barca. Sta de vreo 6 ani in garaj. Cand la trimis lam pornit dar de atunci nu am mai umblat la el. Nu am rezervor de benzinatonyst wrote:Poti sa mi dai detalii ?OrosEmanuEl wrote:Nu ai nevoie de un motor pentru barca? Am unu de 15 caitonyst wrote:Am facut o poza de pe o camera de acolo , se vede barca doar ce am dat o la apa :