Gratare Traditionale, Gratar Caramizi, Brick Barbecue, Cuptoare de pizza
Moderators: sobe, teracotix
-
user_banat_85
- senior
- Posts: 2855
- Joined: Fri Jun 08, 2012 7:45 pm
-
Has thanked:
0
-
Been thanked:
1 time
Post
by user_banat_85 » Sun Sep 22, 2013 9:05 am
csomi wrote:..camera pyroscopica nu i-mi apartine, din pacate :cry:
Nu te intrista, fratele meu, cu timpul vei avea si din asta! :D
-
Razvan
- Moderator
- Posts: 1895
- Joined: Sat Nov 24, 2012 1:48 pm
-
Has thanked:
1 time
-
Been thanked:
0
Post
by Razvan » Wed Apr 02, 2014 8:01 pm
Functioneaza. :thumbup:
-
tonyst
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
-
Has thanked:
10 times
-
Been thanked:
14 times
Post
by tonyst » Sun Nov 09, 2014 11:49 am
Tot studiez , si parca nu gasesc nimic , vreau sa fac un gratar cu un cuptor mic , poate exista ceva simplu .
Nu cu roket , deocamdata.
-
flavius76
- SUPORT
- Posts: 2581
- Joined: Wed Jul 04, 2012 12:04 pm
-
Has thanked:
3 times
-
Been thanked:
31 times
Post
by flavius76 » Sun Nov 09, 2014 2:06 pm
Pai cel mai simplu e gratarul in fata si cuptorul in spate, ambele au acelas cos. Acum depinde si de ce pretentii estetice sunt, dar ca functionare cred ca e cea mai simpla varianta, faci un foc zdravan in cuptor, apoi jarul il tragi in fata in gratar, sau poate fi folosit doar gratarul cand nu e nevoie de cuptor.
-
tonyst
- senior
- Posts: 3687
- Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
- Location: Constanta
-
Has thanked:
10 times
-
Been thanked:
14 times
Post
by tonyst » Sun Nov 09, 2014 5:07 pm
flavius76 wrote:Pai cel mai simplu e gratarul in fata si cuptorul in spate, ambele au acelas cos. Acum depinde si de ce pretentii estetice sunt, dar ca functionare cred ca e cea mai simpla varianta, faci un foc zdravan in cuptor, apoi jarul il tragi in fata in gratar, sau poate fi folosit doar gratarul cand nu e nevoie de cuptor.
Ma gandeam la varianta jos gratar si sus cuptor mic , cu usa , gazele sa inconjoare cuptorul , ramane problema evacuarii , pozitia si dimensiunea cosului . Multumesc.
-
bogdanc2011
- junior
- Posts: 123
- Joined: Tue Oct 14, 2014 12:07 am
- Location: Bucureşti
-
Has thanked:
0
-
Been thanked:
1 time
-
Contact:
Post
by bogdanc2011 » Fri Dec 26, 2014 12:27 am
Mă bate gândul să construiesc un cuptor de tip "Pompeii" (cel cu dom). M-am uitat la ce fac americanii şi m-a descurajat din prima faptul că insistă să fie făcut din şamotă şi adeziv refractar. Şamota n-ar fi o problemă, dar mortarul da, mai ales că rosturile sunt mari.
Totuşi pe vremea romanilor nu era nici şamotă nici mortar special, cum naiba le făceau de au rezistat şi până acum? :wtf:
-
flavius76
- SUPORT
- Posts: 2581
- Joined: Wed Jul 04, 2012 12:04 pm
-
Has thanked:
3 times
-
Been thanked:
31 times
Post
by flavius76 » Sat Dec 27, 2014 6:24 pm
Se poate si din caramida normala, doar ca samota are proprietati de inmagazinare a caldurii mai bune. Rosturile depind de forma caramizii si metoda de tesere.
-
Tudor32
- junior
- Posts: 24
- Joined: Fri May 10, 2013 2:38 pm
- Location: Resita
-
Has thanked:
0
-
Been thanked:
0
Post
by Tudor32 » Mon Jun 01, 2015 10:33 pm
Cunoasteti vre-un mester prin zona Resita - Herculane ptr constructia unui gratar si cuptir de gradina?
Eu locuiesc la Resita, insa am la tara o casa in care vreau un "agregat" multifunctional: gratar si cuptor de gradina, eventual si o afumatoare langa. Eu nu sunt priceput la acest tip de lucrari si de aceea mi-ar fi de folos un nr de telefon sau un email la care sa pot contacta un mester.
Multumesc.