Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Gratare Traditionale, Gratar Caramizi, Brick Barbecue, Cuptoare de pizza

Moderators: sobe, teracotix

cristimoisuc
membru
Posts: 378
Joined: Thu Jan 03, 2013 8:00 pm
Location: Radauti - Suceava
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Post by cristimoisuc » Sun Dec 14, 2014 3:20 pm

Latest post of the previous page:

Nici mie nu mi-a venit sa cred ce fain iese . Temperatura s-a invartit in jur de 150 °C , cai nu prea am forjat focarul ca nu mai facea fum. :wtf:
Toata operatia a durat ceva mai mult de 2,5 ore dar carnea a stat 4 zile cu sare ,piper macinat , usturoi granulat ,boabe de mustar si un pic de boia de ardei dulce.
Dupa aia am mai tinut carnea gata afumata in cuptorul alb , de la soba din casa, ala ce nu trece de 100 °C , cam 3-4 ore .
A iesit muschiul mai uscat - ca o pastrama din care nu musteste apa. Cu gustul e mai complicat de explicat , ce va pot spune e ca in comert nu gasesti asa ceva - indiferent de pret. :D

PS Am folosit lemn de brad la foc .

gi0
senior
Posts: 6035
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Post by gi0 » Wed Dec 17, 2014 9:06 pm

Mai oameni buni,sa va dau adresa mea din Ghana,sa trimiteti un colet :lol:
Ca prea frumos arata toate...Nu rade Andu,ca ti-o trimit si tie :lol:

mcbos
junior
Posts: 110
Joined: Sun Jun 22, 2014 7:54 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Post by mcbos » Sun Dec 28, 2014 8:49 pm

Ai tinut temperatura de 150 de grade din aerul secundar sau din incarcatura de lemne ?

cristimoisuc
membru
Posts: 378
Joined: Thu Jan 03, 2013 8:00 pm
Location: Radauti - Suceava
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Post by cristimoisuc » Mon Dec 29, 2014 9:15 pm

Am pus lemnele ceva mai rarute dupa ce s-a incins soba , la inceputul afumarii aveam in jur de 120° C, dar dupa ce se incalzeste focarul se duce in sus temperatura in cuptor si mai reduceam temperatura punand mai putin pe foc.

RANDOMAR
membru
Posts: 158
Joined: Wed Feb 06, 2013 6:16 pm
Location: Vinatori-Neamt
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Cuptor de vara + plita cu focar reactiv

Post by RANDOMAR » Wed Dec 31, 2014 1:05 pm

Pai draga Cristi cred ca dau o fuga pana la tine...:) fiind cel mai aproape de tine dintre cei de pe forum ma erijez in reprezentantul lor si vin sa gust bucatele sa vad de-s adevarate. :))
In genere la noi se afuma cu lemn de fag, la inceput cand se creste temperatura si la urma se da fumul in carne, adica se scade temperatura dar alimentand cu lemn de perj(un soi de prun) sau de rachita(am inteles ca si lemnul de mar da un gust bun). Da un gust mai aparte, dar la urma si mai mult mocnit.

La multi ani.

Post Reply