Page 13 of 18

Re: Cazan turbo

Posted: Thu Nov 09, 2017 10:29 pm
by OrosEmanuEl

Latest post of the previous page:

400 ron tona la porumb :think: :D
Merita, nu?

Re: Cazan turbo

Posted: Fri Nov 10, 2017 7:59 pm
by OrosEmanuEl
Un metru ster de lemn uscat cate kg are? :think:

Re: Cazan turbo

Posted: Sun Nov 12, 2017 4:19 pm
by flavius76
Metrul ster e o unitate relativa, depinde de corectitudinea celor care vand si aranjeaza lemnele, apoi ca sa transformi in kg depinde de ce specie de lemn e vorba si ce umiditate are.

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 13, 2017 8:58 pm
by OrosEmanuEl
flavius76 wrote:Metrul ster e o unitate relativa, depinde de corectitudinea celor care vand si aranjeaza lemnele, apoi ca sa transformi in kg depinde de ce specie de lemn e vorba si ce umiditate are.
Dupa cate am auzit eu stiam ca unguri cumpara lemnul la kg nu la ster.
Sunt aparate de masurat umiditatea. Dupa ce se masoara se evaluiaza un pret in functie de cat e de uscat lemnul.
E mai corect asa. Cu sterul cam fenteaza lumea

Re: Cazan turbo

Posted: Sun Nov 19, 2017 2:05 pm
by gi0
Se mai vinde si la metru cub . Dar si asa totul conteaza de corectitudinea celor care vand .

Am incercat in viadrusul meu o ardere intr-un focar putin modificat . Am astupat jumatate din gratar , am pus pe spate o placa oblica cu doua fante care duce aer primar din cenusar in tavanul focarului . Am aprins focul si cand lemnele au inceput sa gazifice am deschis aerul secundar din usa . Am observat ca o cantitate prea mare de aer duce la explozii care imping fumul prin orificiul de aer in camera centralei . Practic explozille se repeta la 2-3 secunde . Am reglat aerul secundar pana cand au disparut exploziile . Per total , desi arderea a fost curata , atat cat se poate intr-un focar rece , am renuntat la placa de pe spate deoarece s-a pierdut contactul intre jar si elementul din spatele focarului , ducand la micsorarea temperaturii apei . Intr-un focar lung si nu prea inalt micsorarea suprafetei gratarului cu intrarea aerului primar din spate , aduce beneficii , cu conditia ca partea din fata a focarului sa fie conica astfel incat combustibilul aflat in fata sa alunece spre gratarul liber in timpul arderii .
Cu stima .

Re: Cazan turbo

Posted: Sun Nov 19, 2017 3:07 pm
by OrosEmanuEl
gi0 wrote:Se mai vinde si la metru cub . Dar si asa totul conteaza de corectitudinea celor care vand .

Am incercat in viadrusul meu o ardere intr-un focar putin modificat . Am astupat jumatate din gratar , am pus pe spate o placa oblica cu doua fante care duce aer primar din cenusar in tavanul focarului . Am aprins focul si cand lemnele au inceput sa gazifice am deschis aerul secundar din usa . Am observat ca o cantitate prea mare de aer duce la explozii care imping fumul prin orificiul de aer in camera centralei . Practic explozille se repeta la 2-3 secunde . Am reglat aerul secundar pana cand au disparut exploziile . Per total , desi arderea a fost curata , atat cat se poate intr-un focar rece , am renuntat la placa de pe spate deoarece s-a pierdut contactul intre jar si elementul din spatele focarului , ducand la micsorarea temperaturii apei . Intr-un focar lung si nu prea inalt micsorarea suprafetei gratarului cu intrarea aerului primar din spate , aduce beneficii , cu conditia ca partea din fata a focarului sa fie conica astfel incat combustibilul aflat in fata sa alunece spre gratarul liber in timpul arderii .
Cu stima .
Aratatine si poze cu modificarea facuta ca sa intelegem mai bine ce ne explicati.

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 20, 2017 12:10 am
by gi0
Asa arata focarul acum , ca in imagine . Samotele formeaza un canal de aer primar care ajunge la carbuni pe sub placa de metal .
Mai fac o mica modificare la placa de sus .
Cu stima .

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 20, 2017 12:29 am
by gi0
Tubul din spate il fac pana la inaltimea bazei clopotului , daca il urc pana in tavan , aerul va raci mai repede gazele fierbinti din tavanul focarului .
Daca focarul era mai inalt incercam o ardere inversa sau inferioara , mai degraba .
Cu stima .

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 20, 2017 8:39 am
by OrosEmanuEl
Cu cata cantitate de carbune incalziti pufferul la 80grade?
Nu ati incercat porumbul?

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 20, 2017 3:21 pm
by gi0
Pufferul il incalzesc de la ... 35*C pana la 65*C la mijloc ( acolo am termometrul ) cu 6-8kg lemne , 1,5-2kg peleti si cam un 1,5 kg vreascuri , crengute sau lemne subtiri de brad . Aceasta cantitate ridica temperatura mai sus de 65*C la mijloc , dar cand apa ajunge la 45*C la mijloc , porneste pompa IPAT . Aproximativ 6-7kg cox maresc autonomia pufferului in aceasta perioada . Cand da gerul pun doua galeti de cox si cam 12kg lemne la un foc pe zi . Dar prefer sa pastrez cantitatea de acum si sa fac doua focuri pe zi .Dupa ce se incalzeste casa bine , la doua focuri consum mai putin decat la un foc pe zi in perioada geroasa .
Nu am incercat cu porumb pana acum , poate pe viitor cu conditia sa scap de prejudecata ca ard mancarea cuiva sau a unui animal ... Nu stiu , voi vedea in momentul cand lemnul va fi greu de gasit ....
Cu stima .

Re: Cazan turbo

Posted: Mon Nov 20, 2017 6:06 pm
by OrosEmanuEl
Eu incalzesc pufferul de fiecare data la 80grade sus si jos. Dimineata temperatura in puffer in partea de sus e undeva la 60-50 grade si jos 40. Seara pe la 6 cand fac foc in partea de sus am 40 grade jos 30. In casa am cam tot timpul 22 grade.
Ard aproximativ 15 kg de lem si 10 kg de porumb.

Spui ca e mai economic 2 focuri pe zi decat unu mare?