ce controller s-ar preta la Viadrus?

sobe, pompe de caldura, cazane, centrale termice cu lemne

Moderators: sobe, teracotix

Post Reply
deliafatu.yahoo.com
junior
Posts: 1
Joined: Tue Jan 30, 2018 8:05 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ce controller s-ar preta la Viadrus?

Post by deliafatu.yahoo.com » Tue Jan 30, 2018 8:28 am

Bună dimineaţa tuturor, am o întrebare la Dvs., anume pentru o centrală Viadrus de 45kW şi un Puffer de 1000 de litri, de ce nu se atinge în casă (144mp) o temperatură de peste 22-23 grade? Am chemat pînă acuma 5 echipe, fiecare echipă a modificat "cîte ceva", zicând "ce prost au lucrat ceilalţi"... după care, la fel... problema nerezolvată, banii achitaţi, altă echipă... şi tot aşa... cred că deja m-am cam săturat de "începători" cu tarif de specialişti...
În mod normal, după cum am "achiziţionat" deja ceva experienţă (tristă, din păcate) în domeniul centralelor, s-a ajuns ca ţeava de tur, din Puffer, să aibă ieşirea exact de sus, însă oare ce ar trebui ataşat, (un controller, etc., eventual), pentru ca întâi apa caldă din centrală să treacă direct în casă, şi abia apoi la retur, după ce a fost atinsă temperatura termostatului de interior, să vină pe retur în Puffer, pentru înmagazinarea apei calde?
Iar temperatura din casă nu se menţine mult timp... noroc că mi-am construit o sobă de teracotă, ca sursă adiţională, pentru vremurile geroase...
Mulţumesc, cu simpatie, D.F.

flavius76
SUPORT
Posts: 2296
Joined: Wed Jul 04, 2012 12:04 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: ce controller s-ar preta la Viadrus?

Post by flavius76 » Tue Jan 30, 2018 4:35 pm

Nu stiu exact cum e instalatia centralei configurata si ce piese aveti montate pe traseu, cum faceti focul, lemne consumate, etc, dar o posibila cauza ar fi ca centrala intra in stand by, pana sa se ajunga la temperatura dorita in casa.
Faptul ca s-a montat iesirea din pufer la partea de sus, e corect, pentru ca apa calda sa ajunga mai rapid in casa, dar inteleg ca totusi nu ajunge, atunci macar puferul se incalzeste? O centrala de 45kw ar trebui sa incalzeasca puferul de 1000 llitri in cel mult 2 ore la o temp de 80 grade, asta presupunand ca in casa nu prea intra agent termic. De asta am zis ca daca agentul termic nu e nici in pufer, nici in casa, inseamna ca de fapt nu se produce si problema e undeva intre centrala si pufer.
Trebuie cineva care se pricepe, la fata locului, sa urmareasca parcursul unui ciclu de ardere.

Post Reply