Registrul unde il montam?

sobe, pompe de caldura, cazane, centrale termice cu lemne

Moderators: sobe, teracotix

Post Reply
phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Regisrtul unde il montam

Post by phoenix » Mon Mar 03, 2014 6:04 pm

Latest post of the previous page:

Am eu la ce sa-l contrazic dar la sobe si cazane si schimbatoare inca nu am dreptul...poate peste 2 ani. Dar nu cred ca la soba respectiva el va spune 3 kw/mp.
Pun iar postul
viewtopic.php?p=33699#p33699
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3530
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Regisrtul unde il montam

Post by tonyst » Mon Mar 03, 2014 6:16 pm

phoenix wrote:Am eu la ce sa-l contrazic dar la sobe si cazane si schimbatoare inca nu am dreptul...poate peste 2 ani. Dar nu cred ca la soba respectiva el va spune 3 kw/mp.
Pun iar postul
viewtopic.php?p=33699#p33699
Uite cum se poate sa superi pe cineva , eu ma gandeam sa l contrazicem , si daca as fi bazat pe capitolul asta , cred ca ar fi fost placut un schimb de idei cu cei care cunosc si fii sigur ca eu eram primul ( o lupta in idei care nu trebuie sa deranjeze pe nimeni )

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Regisrtul unde il montam

Post by phoenix » Mon Mar 03, 2014 6:19 pm

Nu are de ce sa se supere...in 2 ani va trebui sa stau cu registrii de toate felurile si sa desfac si sa refac sobe...daca fac asta cat am facut la soba asta nu are de ce sa se supere nimeni...
Si pana la urma este singurul profesionist cu acte in regula si ADN de sobar...chiar daca il contrazic imi pune in fata hartia magica(certificat european de sobar) si apoi pot sa latru eu cat vreau...
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

Bobo
mester sobar
Posts: 1124
Joined: Sun Jul 15, 2012 8:42 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 4 times

Re: Regisrtul unde il montam

Post by Bobo » Mon Mar 03, 2014 6:35 pm

[quote="phoenix"] Se pare ca tensiunea de pe forum am creat0o eu fara sa ma gindesc.la faptul ca Ciobi nu mai apare pe aici. Poate ca omul s-a uitat si a vazut ca se discuta,si cum el cauta pe la rusi a gasit, cum am mai gasit si eu maruntisuri. Din primul calcul mi-ar fi iesit bine, dar apaoi m-am gindit ca la mine in focar nu am luat in calcul ca am temp de 400 nu de 800"C. M.am bucurat ca este simpla de socotit. Ceve ceva mi-aduc aminte tot cu diferente sau medii temperaturi calculeaza si Falviuz. Nu am inteles nimic.

Voi va legati de faptul ca este sau nu este buna, ca a fost sau nu testata de mii de ori , apoi dati-mi voie sa va zic dar nici 3 kw /mp nu sunt verificati. Poate ne lamureste Andu cu schimbatorul lui spunind suprafata si caloriferele dimensiuni, si temperatura la care lucreaza. Dupa care cineva sa recalculeze putera caloriferelor functie de tepm la care lucreaza tur si retur. (Se spune ca este un program exel in acest sens)

Va cer scuze daca am gresit ,Bobo

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Regisrtul unde il montam

Post by phoenix » Mon Mar 03, 2014 6:39 pm

Nu Bobo stai linistit...nu e prima oara cand Marin face asta, si tu ai postat dupa ce eu vazusem postarea lui...Am zis ca poate e intamplare pana azi dar gata...
E doar "vina" mea.
In privinta formulelor de el ma si mir cum pune asa ceva...el isi foloseste cazanul sau nici nu stie ce are in cazan? Cum sa puna asemenea valori cand a facut un cazan? In fine...ma depaseste.
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3530
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Regisrtul unde il montam

Post by tonyst » Mon Mar 03, 2014 9:11 pm

phoenix wrote:Nu Bobo stai linistit...nu e prima oara cand Marin face asta, si tu ai postat dupa ce eu vazusem postarea lui...Am zis ca poate e intamplare pana azi dar gata...
E doar "vina" mea.
In privinta formulelor de el ma si mir cum pune asa ceva...el isi foloseste cazanul sau nici nu stie ce are in cazan? Cum sa puna asemenea valori cand a facut un cazan? In fine...ma depaseste.
Mai repede eu am atatat lucrurile pentru ca vroiam o formula sau cum stabilesti puterea si Marin probabil a vrut sa ma ajute sa mi arate cum calculeaza rusii. Nu cred ca a facut legatura cu cazanul lui . Era o modalitate de calcul pursisimplu . Cum de altfel am postat si eu ceva mai sus , vroiam sa vad ce spune si Flavius ... etc
Intentiile au fost frumoase si le multumesc.

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by phoenix » Mon Mar 03, 2014 9:12 pm

Da Ioane...asta este. Cu intentii bune este pavat drumul catre...
Marin trebuia sa posteze aici...avea user si parola...e ok pentru mine.

Ioane ai un pm.
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

User avatar
tonyst
senior
Posts: 3530
Joined: Fri Jan 04, 2013 11:11 am
Location: Constanta
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Registrul unde il montam?

Post by tonyst » Mon Mar 03, 2014 9:22 pm

phoenix wrote:Da Ioane...asta este. Cu intentii bune este pavat drumul catre...
Marin trebuia sa posteze aici...avea user si parola...e ok pentru mine.

Ioane ai un pm.
Ai dreptate ,eu vreau sa fiti prieteni , cum erati inainte si poate va calcati un pic pe mandrie . Sa nu va suparati pe mine .

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by phoenix » Mon Mar 03, 2014 9:23 pm

Pare rau Ioane eu n-am mandrie...n-am avut niciodata...Marin a facut enorm de mult rau forumului asta si in mod voit.
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

User avatar
anduvirgil
senior
Posts: 3333
Joined: Wed Nov 28, 2012 9:59 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Regisrtul unde il montam

Post by anduvirgil » Mon Mar 03, 2014 9:31 pm

Bobo wrote:Poate ne lamureste Andu cu schimbatorul lui spunind suprafata si caloriferele dimensiuni, si temperatura la care lucreaza. Dupa care cineva sa recalculeze putera caloriferelor functie de tepm la care lucreaza tur si retur. (Se spune ca este un program exel in acest sens)
Am un schimbator de 2mp cu dimensiunile de 60/900/70 cm amplasat intr-n clopot cu inaltimea de 1,15 m.
Am calorifere tip 11 de dimensiunile 3x 600/600, 2x 750/600, 2x 1200/600 cu puterile aproximative de 3x700w, 2x800w, 2x1400w la temperaturile de 90/70/20.
Din cate imi amintesc la necesarul termic calculat am aplicat un factor de corectie de 1,43, corespunzator temperaturilor 65/55/22.
Chiar si cand este frig afara daca am in mod constant pe tur/retur 54/50gr in casa temperatura nu scade sub 22 gr.

In concluzie am instalate calorifere de 6,5 kw putere, care functioneaza dupa cum au fost calculate si cedeaza un maxim de 5 kw la temperatura agentului termic de 65/55.

user_banat_63
senior
Posts: 1535
Joined: Thu Jun 21, 2012 2:37 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Regisrtul unde il montam

Post by user_banat_63 » Mon Mar 03, 2014 10:19 pm

...

Post Reply