Registrul unde il montam?

sobe, pompe de caldura, cazane, centrale termice cu lemne

Moderators: sobe, teracotix

User avatar
anduvirgil
senior
Posts: 3278
Joined: Wed Nov 28, 2012 9:59 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Regisrtul unde il montam

Post by anduvirgil » Wed Mar 05, 2014 10:16 pm

Latest post of the previous page:

tonyst wrote:Andu , daca ai facut sau tinut consumurile la energie electrica , poti afla prin echivalenta cat este puterea la schimbatoarele tale , deci in final rezultatul la problema noastra , conditiile fiind aceleasi.
Din 2008 pe care an si pe ce luna vrei consumul? Pe unele luni de iarna iti pot spune si temperatura minima (din fiecare zi).
Initial, cand m-am apucat de calculele pentru soba asa am facut. Iesise in total un necesar de aproximativ 5-6 kw, bazat pe consumurile de energie electrica pentru jumatate din casa, adica au fost 2,5-3kw si eu am luat un maxim 6 kw pentru tot.
Dupa ce am facut calculele am ajuns la valoarea de 8,8 kw si am mers pe aceasta. Aceasta problema am tratat-o aici http://sobarul.com/viewtopic.php?p=12495#p12495" onclick="window.open(this.href);return false;

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Regisrtul unde il montam

Post by gi0 » Fri Mar 14, 2014 12:13 am

gi0 wrote:Buna dimineata.
Intreb pe domnii sobari daca un astfel de registru e bun ca schimbator de caldura intro soba.
Cu stima.
Stimati domni,mai intreb o data daca are cineva ,de pe forum,nevoie de radiatoare de tipul acesta.Sau un prieten de al d-voastra.Sunt bune,trebuiesc doar spalate si montate.Nu stiu cum le considerati,vechi sau noi,dar ele au putin peste un an.
Sunt trei radiatoare,doua cu...1o elementi,unul cu cinci,si mai am unul in baie,alt model,mai naltut si subtirel.
Doresc sa ajut pe cineva care are nevoie.Dar daca nimeni nu are nevoie,le duc la fier vechi,desi ar sta mai bine ,calde,la cineva acasa.
Cu stima.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Registrul unde il montam?

Post by gi0 » Fri Mar 14, 2014 11:00 am

Am uitat sa specific localitatea:orasul Constanta.

User avatar
sandy76
membru
Posts: 838
Joined: Thu Jul 05, 2012 9:30 pm
Location: -La 10 minute de Ploiesti
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by sandy76 » Fri Mar 14, 2014 11:25 am

-As lua unu cu 10 elementi dar esti prea departe de mine!
-Se pare ca Dumnezeu este fericit cand copiii lui se joaca!
-Daca vrei sa vezi caracterul unui om da-i putere!

gi0
senior
Posts: 5932
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: Registrul unde il montam?

Post by gi0 » Fri Mar 14, 2014 5:40 pm

Rog moderatorii sa mute anuntul la un topic adecvat,poate il vede mai multa lume.
Termen de gandire o saptamana.
Cel care le doreste sa aduca ajutoare.Stau la etajul 4.
Peste trei zile pun anuntul si pe _reclama_.
Cu stima.

User avatar
liviu-tiutiu
Moderator
Posts: 627
Joined: Tue Nov 13, 2012 2:13 pm
Location: Drobeta Turnu Severin
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: Registrul unde il montam?

Post by liviu-tiutiu » Tue Jun 17, 2014 8:57 am

]Oare ar merge folosit asa ceva...
32FR9070-500x500.JPG
...pe post de schimbator?
Banuiesc ca este o intrebare stupida, dar am zis totusi sa o pun, deci, va rog, nu dati cu parul. :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nu furati!! STATUL detesta Concurenta!!!

hudemanicolai
SUPORT
Posts: 569
Joined: Fri Nov 30, 2012 2:35 pm
Location: Tulcea
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by hudemanicolai » Tue Jun 17, 2014 10:01 am

De ce sa dam cu parul, discutam si analizam.
Teoretic da, practic treba incercat.
Fiind din aluminiu va avea o inertie mai mica, iar forma cu aripioare ar putea duce la o incarcare a lor cu gudron...
Puteti incarca cu 2-3 elementi, si apoi trageti concluziile daca merita sau nu.
Doamne ajuta.

User avatar
liviu-tiutiu
Moderator
Posts: 627
Joined: Tue Nov 13, 2012 2:13 pm
Location: Drobeta Turnu Severin
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: Registrul unde il montam?

Post by liviu-tiutiu » Tue Jun 17, 2014 10:12 am

Pai tocmai forma cu aripioare ma gandisem ca ar fi benefica.
Ar capta mai bine caldura si ar transfera-o catre agentul termic.
Nu furati!! STATUL detesta Concurenta!!!

User avatar
anduvirgil
senior
Posts: 3278
Joined: Wed Nov 28, 2012 9:59 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Registrul unde il montam?

Post by anduvirgil » Tue Jun 17, 2014 10:28 am

Mai sigur ar fi un radiator din otel model 10 sau 11...era pe aici o poza cu o astfel de aplicatie...

grig72
membru
Posts: 178
Joined: Mon Jan 07, 2013 9:09 am
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by grig72 » Thu Jan 15, 2015 8:37 am

la un registru facut din teava, daca-i sudam niste "aripioare", pot fi luate in calcul atunci cand stabilim suprafata de captare a acestuia?

claudiu.s.ro
membru
Posts: 431
Joined: Fri Nov 01, 2013 7:55 am
Location: Tara Fagarasului
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Registrul unde il montam?

Post by claudiu.s.ro » Thu Jan 15, 2015 8:44 am

Da, dar ar fi indicat ca suprafata aripioarelor sa nu depaseasca 15% din suprafata schimbatorului si la ele sa iei in calcul ca nu capteaza tot atat cat schimbatorul (/mp) ci ceva mai putin.

Post Reply