teracota cu automatizare

Cahle, fumuri, teracote, ursoaica.

Moderators: sobe, teracotix

gi0
senior
Posts: 5937
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: teracota cu automatizare

Post by gi0 » Wed Nov 09, 2016 9:09 am

Latest post of the previous page:

Izolatia pe exterior o recomand cu toata inima . Aici investiti mai intai si iarna aceasta mergeti cu ce aveti . Puteti
lega si pufferul in instalatie , dar faceti o linie de by-pass , prioritatea sa fie incalzirea casei si ce mai ramane sa mearga in puffer pentru acumulare . Daca radiatoarele se racesc intr-o ora , inseamna ca nu va puteti baza deloc pe acumularea din soba .
Repet ca asezarea schimbatorului in focar este o alegere fericita , altfel nu obtineati mai mult de 3kw pe suprafata de 1mp .
Pentru o autonomie de 8 ore intre alimentari ati avea nevoie de un cazan de 25 kw . Puferul de 1000 de litri nu poate asigura o autonomie mai mare . Pentru moment faceti ce puteti cu ce aveti si investiti in izolatia exterioara , minim 100mm desi dupa opinia mea este putin .

Cu stima .

gedos4u
junior
Posts: 8
Joined: Tue Nov 01, 2016 8:53 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: teracota cu automatizare

Post by gedos4u » Wed Nov 09, 2016 6:53 pm

Nu stiu sa interpretez schita aia dar îmi amintesc ca dl inginer a zis ca pufferul se va alimenta doar din surplusul de la calorifere... iar boilerul il pune înaintea caloriferelor ca sa fie sigur ca voi avea acm.

Inteleg ca pufferul de 1000 litri asigura 8 ore autonomie, indiferent daca as pune un cazan mai mare? Instalatorii sugerasera un cazan viadrus de 49 kw . Dl inginer a zis ca e ok.
Cum se calculează puterea registrului?
Multumesc.

gi0
senior
Posts: 5937
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: teracota cu automatizare

Post by gi0 » Wed Nov 09, 2016 8:03 pm

Schimbatorul de caldura se poate aseza in focar sau in afara focarului , in drumul gazelor rezultate din ardere .
Cand este in focar se ia in calcul un maxim de 10kw/mp , cand esste in afara focarului dar in imediata apropiere de acesta se ia in calcul un minim de 3kw/mp . Deci trebuie sa calculati suprafata totala a schimbatorului .

Pentru a obtine 10kw schimbatorul asezat in focar are nevoie de minim 1mp . Daca ar fi asezat langa focar , pentru aceeasi valoare de 10kw ar fi nevoie de 3,4 mp .
Cu stima .

gi0
senior
Posts: 5937
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0
Contact:

Re: teracota cu automatizare

Post by gi0 » Wed Nov 09, 2016 9:16 pm

Un puffer de 1000 de litri ar putea asigura autonomii diferite functie de necesarul termic al camerelor deservite .
Necesarul termic al caseid-voastra este de ...15 kw (parter) . Un puffer de 1000 litri nu ar putea asigura o autonomie mai mare de 8 ore intre doua alimentari , la acest necesar , chiar daca ati avea un cazan mai mare .
Ati avea o autonomie de 12 ore daca necesarul ar fi de ...6-7kw cu acelasi puffer , un cazan ca acela pe care il aveti acum ar putea fi suficient .
Marirea cazanului implica si marirea pufferului , altfel caldura rezultata din ardere nu va gasi spatiu de acumulare suficient si nu veti optine autonomia dorita , apa din cazan va fierbe datorita lipsei consumatorilor si a acumularii , focul va trebui sa arda mocnit pentru a micsora puterea rezultata .
Deci prima data se alege puterea cazanului in functie de necesarul termic . La aceasta putere se adauga numarul de kw necesari incalzirii boilerului si nr de kw necesari acumularii .
Cu stima .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

gedos4u
junior
Posts: 8
Joined: Tue Nov 01, 2016 8:53 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: teracota cu automatizare

Post by gedos4u » Thu Nov 10, 2016 10:49 pm

Va multumesc pt raspunsuri, am inteles ce am de facut in continuare...

gedos4u
junior
Posts: 8
Joined: Tue Nov 01, 2016 8:53 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: teracota cu automatizare

Post by gedos4u » Sat Nov 12, 2016 8:26 pm

Inca o intrebare...cu ce materiale se izoleaza cel mai bine? Am un vecin care a izolat cu polistiren extrudat de 2 pe interior pe peretii exteriori si cu polistiren de 5, tot extrudat, la exterior. E bine asa?

DAN
membru
Posts: 996
Joined: Mon Sep 07, 2015 1:47 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: teracota cu automatizare

Post by DAN » Sat Nov 12, 2016 8:52 pm

Coeficientul de izolare este aproximativ agela la toate materialele izolatoare dar trebuie sa te gandesti la grosimea stratului.
Iti recomand izolare cu minim 15 vata bazaltica pe exterior.
Trebuie scos la exterior punctul de roua, nu conteaza daca pui extrudat daca umzeala ramane in perete.
"Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor şi a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înşine. " - Peter Arnold

Post Reply