Gratar de gradina plus cuptor pizza
Posted: Mon May 13, 2019 6:12 am
Salutare si bine v-am regăsit! Revin pe forum si va cer ajutorul... Vreau sa construiesc un gratar in curte iar lipit de el sa fac si un mic cuptor pentru pizza, lahmacum si alte minunății. Sincer sa fiu, nu am un proiect bine definit, motiv pentru care sunt ferm convins ca voi face multe greșeli pe parcursul ridicării "minunăției".
Pana acum am reusit sa torn placa de jos, am facut picioarele din boltari ai am turnat urmatoarea placa. Partea din fata a picioarelor o voi masca cu cărămidă plina. Am ales această varianta pentru a mai economisi din bani. Vor fi cheltuieli mai mari in partea de sus.
Ce nedumeriri am:
1. La cuptor, între vatra care va fi din samota groasa de 63mm si placa de beton, ajunge un rand de caramizi pline ca izolatie? Caramida sa o pun pe 63 mm sau pe 115 mm? Sau mai trebuie si alta izolatie?
2. Cupola trebuie facuta neaparat din samota groasa sau merge si din semi-samota? Am vazut la dedeman semi-samota Helios P63A. E buna? E la jumătate de pret fata de samota...
3. Cu ce lipesc samota? Am vazut mortar refractar dar am citit prin mai multe locuri ca nu e asa de bun, ca si dupa incalzire nu s-a intarit, etc...
4. La gratar trebuie sa captusesc cu samota pana sus sau ajunge doar in zona focarului?
5. Cum pot lega gratarul si cuptorul pe același cos de fum?
In speranta ca ma veti lamuri la aceste prime întrebări, va doresc o saptamana frumoasa!
Pana acum am reusit sa torn placa de jos, am facut picioarele din boltari ai am turnat urmatoarea placa. Partea din fata a picioarelor o voi masca cu cărămidă plina. Am ales această varianta pentru a mai economisi din bani. Vor fi cheltuieli mai mari in partea de sus.
Ce nedumeriri am:
1. La cuptor, între vatra care va fi din samota groasa de 63mm si placa de beton, ajunge un rand de caramizi pline ca izolatie? Caramida sa o pun pe 63 mm sau pe 115 mm? Sau mai trebuie si alta izolatie?
2. Cupola trebuie facuta neaparat din samota groasa sau merge si din semi-samota? Am vazut la dedeman semi-samota Helios P63A. E buna? E la jumătate de pret fata de samota...
3. Cu ce lipesc samota? Am vazut mortar refractar dar am citit prin mai multe locuri ca nu e asa de bun, ca si dupa incalzire nu s-a intarit, etc...
4. La gratar trebuie sa captusesc cu samota pana sus sau ajunge doar in zona focarului?
5. Cum pot lega gratarul si cuptorul pe același cos de fum?
In speranta ca ma veti lamuri la aceste prime întrebări, va doresc o saptamana frumoasa!