Scule de taiat

Moderators: sobe, teracotix

Post Reply
phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Scule de taiat

Post by phoenix » Wed Jul 03, 2013 8:31 pm

Am o intrebare, de ce sculele ieftine dureaza atat de putin? Nu au bobinaj de cupru? Sau lagarele sun ptraste. Am 250 de lei maxim dar o makita costa de la 7 mil in sus...scule intermediare nu cred ca isi au rostul...ori bune ori proaste...e vorba de un rotopercuotr de vreo 6 kile...am avut unul einhell si am ramas cu mandrina in perete...mi-am dat seama ca avea 2 bile care le-am pierdut si am demontat-o si am folosit si carbunii la altceva...dar ideea etse ca s-a stricat fff repede...iar petul e la jumate...

Si ma gandeam...de ce nu rezista motorul? Au bobinaje de altceva decat cupru?
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

user_banat_63
senior
Posts: 1535
Joined: Thu Jun 21, 2012 2:37 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Scule de taiat

Post by user_banat_63 » Wed Jul 03, 2013 8:52 pm

dan wrote:Am o intrebare, de ce sculele ieftine dureaza atat de putin? Nu au bobinaj de cupru? Sau lagarele sun ptraste. Am 250 de lei maxim dar o makita costa de la 7 mil in sus...scule intermediare nu cred ca isi au rostul...ori bune ori proaste...e vorba de un rotopercuotr de vreo 6 kile...am avut unul einhell si am ramas cu mandrina in perete...mi-am dat seama ca avea 2 bile care le-am pierdut si am demontat-o si am folosit si carbunii la altceva...dar ideea etse ca s-a stricat fff repede...iar petul e la jumate...

Si ma gandeam...de ce nu rezista motorul? Au bobinaje de altceva decat cupru?
De obicei rulmentii cedeaza... sistemul de ventilare este diferenta in primul rind intre una ieftina si una scumpa,si rulmentii au protectie mai buna... vorbesc de flexuri.

Sint scule pt taiare bruta care nu au nevoie nici de curent nici de bobinaje.... Pt caramizile compacte si netede se poate si asa , no praf, no fonie... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=pnczeKQn ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;

cheluakame
senior
Posts: 1529
Joined: Sun Nov 11, 2012 7:38 pm
Location: Alexandria
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: Scule de taiat

Post by cheluakame » Wed Jul 03, 2013 9:01 pm

Cat timp am montat termopane cu un prieten (~2 ani) am avut rotopercutor Bosch si flex Stern. Ambele au rezistat cu brio.
Acum, dupa ce am avut vreo 3 flexuri si 2 masini de gaurit (au avut grija prietenii sa le strice), imi reinnoiesc "parcul" cu scule Stern. Eu unul sunt multumit de ele.
Si ca sa vorbesc pe subiect, difera si tipul si grosimea bobinajului, lucru la care "chinezii" fac rabat (in loc de 2 scule bune obtin 3 mai ieftine si mai proaste).

Post Reply