Page 1 of 1

ct pe lemne sau termosobe

Posted: Tue Sep 20, 2016 11:31 am
by Dan70
Buna ziua tuturor ! Speta: Am o casa de 100 mp compusa din 3 dormitoare, baie,bucatarie si hol ! Inaltimea camerelor 2,5/4/4mp/camera,izolata cu polistiren de 5 cm pe exterior ! Asi dori sa ma ajutati in alegerea corecta a unei centrale termice sau termosoba pe lemne ! Ps:momentan am un sobe de teracota si as vrea sa fac cald cu un singur foc. Va multumesc anticipat,fiind pentru prima data pe forum cer scuze daca am postat unde nu trebuie !

Re: ct pe lemne sau termosobe

Posted: Tue Sep 20, 2016 12:09 pm
by DAN
Iti recomand un cazan de zidarie, cat mai eficient.

Re: ct pe lemne sau termosobe

Posted: Tue Sep 20, 2016 1:48 pm
by Dan70
Multumesc, Dane te rog fi mai explicit pentru ca nu ma pricep deloc ! Detaliaza mai mult,cite calorifere,te pricepi la asa ceva,cit costa tot la gata ?!:crazy:

Re: ct pe lemne sau termosobe

Posted: Sun Sep 25, 2016 9:23 am
by gi0
Paiiiiii .... nu va poate nimeni estima un cost macar aproximativ fara sa puneti un plan al casei , fara sa stiti necesarul termic , fara sa spuneti cum doriti sa fie agregatul (soba sau soba/cazan ori doar cazan ) , cat doriti sa incalziti cu radiatoare si cat prin radiatie ...
Deci prima data trebuie aflat necesarul termic al casei , altfel nu se poate dimensiona soba de zidarie .
Pe urma amplasamentul sobei , un proiect pentru a afla necesarul de materiale si abia dupa aceea un cost al materialelor si eventual al manoperei daca nu o faceti singur .
Cu stima .