Page 1 of 8

Mici imbunatatiri centrale

Posted: Mon Apr 02, 2018 1:48 pm
by valahul
Am deschis acest topic pentru a posta micile imbunatatiri pe care le aducem centralelor pe care le detinem. Daca mai exista un topic similar, se poate muta postul acolo, eu nu l-am gasit.
Incep eu. M-a disperat surubul de la usita de jos, cea care tine lantul. surubul care intra in usita se misca tot mereu dupa un timp de folosire, adica nu il gaseam in aceasi pozitie. Mi s-a parut greu de reglat la fix, de fiecate data. Asa ca am improvizat un sistem care imi permite reglarea pe toate directiile, si strangerea ferma in pozitia dorita, adica nu mai misca odata strans. Scule trebuitoare - flex, masina de gaurit, aparat de sudura.
Sper ca va fi util si altora, poza spune tot, nu cred ca sunt necesare explicatii.

Image

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Wed Apr 04, 2018 3:22 pm
by Georgescu
Cred că se putea rezolva cu 2 șaibe grover imediat după cele plate...

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Wed Apr 04, 2018 3:48 pm
by valahul
Georgescu wrote:Cred că se putea rezolva cu 2 șaibe grover imediat după cele plate...
E vorba de surubul pe verticala, care permite reglarea lungimii lantului, saibele nu o fac...

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Wed Apr 04, 2018 4:12 pm
by Georgescu
Aha, acum am inteles, este bine de stiut! Multumim! ;)

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Sun Sep 23, 2018 4:25 pm
by gi0
imbunatatire , mai bine zis protectie cazan pe pelleti kalorina .
Pentru protectia spatelui care se arde in timp impreuna cu clapetul de curatare am pus o ffoaie de tabla 4mm grosime , constructie clapet si tunel nou , placa samota 30mm si vata ceramica .
Pe fata , inaintea intrarii fumului in tuburi am pus un panou pentru creerea unui mic clopot , dar ideea de baza fiind micsorarea cantitatii de praf de cenusa care se depune pe tuburi si reduce transferul de caldura .

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Sat Sep 29, 2018 5:51 pm
by gi0
Dupa modificari am observat o crestere a temperaturii chiar si cu 5 grade dupa oprirea alimentarii cu peleti . Se pare ca dupa oprirea ventilatorului caldura ramane captiva in podul focarului datorita paravanului .
La fiecare placa am stricat cate doua discuri bosch 125 mm 64 ron bucata . Practic discul se uzeaza repede pe cant si nu mai patrunde usor in material . Am opservat si faptul ca in tuburi este o cantitate mai mica de funingine .
Cu stima .

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Sun Sep 30, 2018 9:27 pm
by gi0
Am realizat un cos suport pe care vor fi asezate doua gratare fonta . Cosul va fi umplut cu brichete lungi . Cazanul este cu ardere peleti sau lemne . Noi folosim brichete , dar rezultatul nu este prea grozav deoarece brichetele se consuma repede . Temperatura creste destul de brusc si scade la fel , de aceea clapetul de curatare s-a ars si spatele a crapat pana la primele tuburi .Sper ca adaugarea samotei sa nu mai permita accesul temperaturilor prea mari in colturile spate deja reparate ... sa zicem asa .
Maine fac proba pe brichete cu programul lemne , dar functionarea ventilatorului duce la arderi prea rapide .
In imaginea de mai jos este un cazan pe peleti cu arderea lemnelor cu gazeificare . Asa da cazan , dar pretul...

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Mon Oct 08, 2018 9:12 am
by gi0
Opservatii dupa reparatii si montarea unui paravan metalic in spatele usii :
- dupa oprirea centralei , cand nu este consum , temperatura creste de la 55*C(temperatura de oprire setata) pana la 82*C ,
- daca este consum , dupa intrarea in regim , la temperatura exterioara actuala , dupa oprire , temperatura tot mai creste cu 2-3 grade ,
- cosul metalic si gratarul de fonta au fost deformate de temperatura din focar ,
- placa de samota nu mai permite pierderea directa de temperatura spre placa din spate care separa focarul de cos , dar temperatura la cos este totusi mare .
Probabil ca ar trebui bara inox de minim 18mm pentru a rezista temperaturii din interiorul focarului :think:
Vreau sa vad ce influenta are montarea placii si a paravanului cand temperaturile vor fi negative . Probabil ca nu se vor opserva imbunatatiri deoarece cazanul este subdimensionat .
Cred ca un schimbator pe cos , ca cel postat de domnul Gigi , la temperatura de pe cos existenta , ar fi asigurat 1/3 din caldura necesara incalzirii boilerului de 1000 litri .
Cu stima .

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Mon Oct 08, 2018 9:28 am
by ciobimar
o intrebare d-le gi0..
Am adus coxul acasa si cum era livrat mai mult ud...ca nu mai faceau fata cu livrarile nu avea timp sa se usuce ... sitele de la banda transportoare de incarcare se/erau cam infunda-te ..asa ca mi-au incarcat si mult praf de cocs/// ce solutie stiti sa ardem/valorificam acest praf .... acolo cat am stat la rand am discutat cu cineva care folosea cocs la incalzirea serelor si spunea ca in sobele lor (module le zicea el )(erau cu ventilator) ardea si praful ...imi pare rau ca nu i-am luat si eu nr de telefon si doar l-am dat pe al meu si adresa de mail ca sa-mi trimita poze cu ce au ei facut...de atunci tot ma framant ce voi face cu atata praf de cocs...cum sa-l transformam.. cumva in brichete in regim diy,,,cum sa pun un ventilator ...

Re: Mici imbunatatiri centrale

Posted: Mon Oct 08, 2018 8:30 pm
by ciobimar