Sper sa aiba amabilitatea sa raspunda Andrei , Csomi , Ciine , Bobon si altii pe care nu-i enumar dar ii stimez si salut. Astia enumarati is mai barosani tre bagati in fata , no offence.....

Bun , incep sa va zic ce ma doare........ Am o casa de aprox 100 m.p. pe nivel , doua niveluri , vreau sa fac o soba de caramida in salon , probabil dim celei din Greaca , aici constructorul isi va spune ultimul cuvint , da pe mine ma intereseaza acu sa dublez un cos de caramida facut de mine cind eram mai prost , cosul l-am folosit un sezon , la capatul cosului am avut o soba ordinara de tabla , nu ma intrebati cit lemn am consumat , nu stiu si nu ma intereseaza, am avut caldura si asta a contat atunci.
Dimensiunea cosului de caramida este de vre-o 40/40 si vreau sa-l intubez cu un cos - o teava de inox facut de mine din tabla de inox -acum sunt la sudat inoxuri pe la scara interioara si ma pot ocupa si de cos .
Vreau sa stiu pe ce diametru sa-l fac????
Modalitatea de lucru va fi - debitare din coala de tabla , modelat rotund si sudat pe lungime. Va iesi un burlan lung de 2m care se va suda de alt burlan de 2 m .Si tot asa .
Lungimea cosului va fi de 6 m incepind de la placa de la etaj , trece printr-o camera de la etaj ,apoi in pod, apoi afara la 1m de coama , probabil va contribui si la incalzire ..........
Spuneti-mi daca gindesc bine , daca fac bine , etc
Pt mine varianta cu inoxul este cel mai ieftin acum.
Va doresc numai bine , rau la nime ........