Montaj aer conditionat

Moderators: sobe, teracotix

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Tue Apr 23, 2013 10:53 pm

Latest post of the previous page:

Da Dane ...trebuie sa fac asta ...sa vedem ..a zis orbul...


Am vanturat si eu aseara o gramada de pagini si gasisem ge toate ...si pompa de vid...

http://www.ebay.com/itm/A-C-Air-Vacuum- ... 3853119%26" onclick="window.open(this.href);return false;
Last edited by ciobimar on Tue Apr 23, 2013 11:16 pm, edited 1 time in total.

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Montaj aer conditionat

Post by phoenix » Tue Apr 23, 2013 11:03 pm

Cu ce freon merg astea?
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Tue Apr 23, 2013 11:23 pm

R 410A...o fi buna pompa aia ....din mesajul din urma...

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Montaj aer conditionat

Post by phoenix » Tue Apr 23, 2013 11:29 pm

EU nu stiu la ce folositi voi pompa de vacuum eu o foloseam sa recuperez freonul cand il scoteam din containerul frigorific
http://www.ebay.com/itm/1-3-HP-4-CFM-Ro ... 4d023745ea" onclick="window.open(this.href);return false;

CE ai aratat tu acolo nu scrie ca e de 410

UIte si mai ieftina daca merge

http://www.harborfreight.com/air-vacuum ... 96677.html" onclick="window.open(this.href);return false;
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Tue Apr 23, 2013 11:36 pm

Da cica e mai sigur sa faci instalarea cu pompa de vacum ,,,asa cum zici tu se poate si recupera din freon...si la scos tot aerul din instalatie inainte de a baga alt freon...

User avatar
ciine
membru
Posts: 795
Joined: Mon Jul 02, 2012 7:53 am
Location: Valcea
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciine » Wed Apr 24, 2013 8:54 am

Ceasurile sunt esentiale in montare si verificare presiunilor pe circuite cit si pt eventuala completare.
Aparatele noi au refrigerent R410 care e un amestec de mai multe componente , lucru rau intrucat nu permite competarea in cazul unei pierderi , deoarece coponentele au volatilitati diferite , asa ca in acest caz se face mai mult rau intrucat trebuie golita instalatia si reumpluta din nou .

phoenix
senior
Posts: 8346
Joined: Sun Jun 24, 2012 9:43 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Montaj aer conditionat

Post by phoenix » Wed Apr 24, 2013 10:39 am

Nasol...alta inventie desteapta.
Marine in cazul asta ai nevoie de pompa :(
oricine poate face o soba, daca eu am facut una

ciobimar
membru special
Posts: 2686
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:18 am
Has thanked: 43 times
Been thanked: 12 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by ciobimar » Wed Apr 24, 2013 11:15 am

Mai mult ca sigur ...Dane ..pompa de vid... butelie pentru freon ...ceasuri...tare mi-e frica ca..e posibil sa mai am vre-o unul fara freon...stiu ca asta vara ...imi mai facea unul ....un pic de gheata ...trebuie sa le iau la verificat...numai ca sau cam adunat cam multe in aceasta perioada ...fac si eu ce pot ...

flavius76
SUPORT
Posts: 2404
Joined: Wed Jul 04, 2012 12:04 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 11 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by flavius76 » Wed Apr 24, 2013 2:48 pm

In functionare ar trebui sa fie peste 5 bari pe conducta de joasa presiune(cea groasa), daca e sub 5 bari a mai pierdut din freon, asta e valabil pt R410A, masurarea se face cu AC pornit pe racire, caci in repaus presiunile din cele 2 circuite tind sa se egalizeze, rezultand o valoare mai mare la citire.

gi0
senior
Posts: 6865
Joined: Sat Sep 15, 2012 11:22 pm
Location: Constanta
Has thanked: 42 times
Been thanked: 38 times
Contact:

Re: Montaj aer conditionat

Post by gi0 » Thu Jun 09, 2016 8:39 am

Buna ziua stimati domni .
As dori sa instalez doua aparate de aer conditionat , unul la bloc 9000-12000 btu si unul la casa 24000 btu .
Cred ca voi merge pe Gree .
Stiti o firma serioasa care vinde , instaleaza si asigura service in Constanta ?
Multumesc .
Cu stima .

User avatar
CasaMeaEficienta
membru
Posts: 427
Joined: Thu Jan 01, 2015 3:55 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 5 times

Re: Montaj aer conditionat

Post by CasaMeaEficienta » Mon Jul 11, 2016 9:54 pm

De obicei magazinele mari gen d.mo, a.tex, au firme agreate care monteaza aparatele altfel nu va ofera garantie.

Post Reply