Page 1 of 1

Caut sobar !

Posted: Wed Mar 16, 2016 3:28 pm
by andradamars
Am citit cu interes postarile despre soba cu doua clopote.
Caut un sobar care se pricepe sa faca acest proiect.
Eu locuiesc undeva langa Aiud si am o casa din lemn, care initial a fost de vacanta, dar vreau sa locuiesc si iarna. Izolatia nu este perfecta (2.5 polistiren,1.5PFL, vata de sticla si 10 cm de scandura).
Am incercat sa studiez mai multe modeluri de sobe,care sa aiba un randament superior. Am gasit ceva model siberian cu un randament in jur de 90%, dar nici o schema mai precisa care sa ma ajute.
Volumul casei la parter e undeva la 120mc si la mansarda cam la 80mc.
As dori de asemenea sa incalzesc apa calda, ori cu un vas lipit de soba sau cu o serpentina, legata la un sistem de termosifonaj.
Nu stiu daca se poate monta si un mic cuptor si o plita.
Ma intreb ce fel de materiale as putea utiliza in exterior. Care este cea mai buna solutie pentru a distribui caldura cat mai mult timp? Cahle de teracota sau caramida?
Referitor la horn: hornul are dimensiunea 15x38 cm, facut din caramida si carton de azbest (nu cea mai fericita alegere) pentru a proteja lemnul. Oare ajunge acest horn pentru a proteja casa? Nu exista risc de incendiu? Cred ca ar trebui poate schimbat avand in vedere riscul asupra sanatatii.Ce fel de horn ma sfatuiti sa cumpar?
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Re: Caut sobar !

Posted: Sat Mar 19, 2016 1:14 pm
by georeby
Sobele astea sunt performante dar si imense ca volum de manopera si materiale .iar sobari mai greu gasesti ca sa isi rupa oasele :crazy: pretul la manopera este destul de ridicat pt sobele astea iar sobari ff putini

Re: Caut sobar !

Posted: Fri Sep 16, 2016 5:46 pm
by Dane
Daca nu ați găsit inca pe nimeni, as putea sa va ajut eu. Locuiesc tot in zona Aiudului

Re: Caut sobar !

Posted: Fri Jan 27, 2017 1:01 pm
by cirlogeamircea
Pentru a nu deschide un subiect nou, scriu aici, si eu sunt intr-o situatie similara doresc sa construiesc o soba cu doua clopote pentru a incalzi o camera de 4x4m (unde va fi amplasata soba) si un hol de 6x3m.
Casa se afla in Reghin, Jud Mures.