Post
by cerbu » Sat Jan 28, 2023 8:20 pm
scriu ce am oservat in aprox 3 luni de exploatare:
-e mai bine de aprins cat inca e calduta,
-aerul trebe sa intre pe sub gratar si cat mai putin pe la usita mare , cand vine aerul pe jos jarul lumineaza spre alb si radiaza multa caldura
-cand e jar spre final e bine de inchis aerul secundar ,
- nu imi place cum arde lent cu primarul gatuit , prefer sa il tin spre maxim si lungesc din realimentari ,dar prefer un foc puternic si mai scurt
-fum pe horn iese la inceput si cand e umezeala afara, cand e calda bine si aerul mai uscat nu se obserca
-sticla se murdareste la inceput , apoi se autocurata ,oricum o mai sterg
-e bun de aprins brusc de jos, nu vad sa se preteze la mine arderea superioara , fac un U jos din doua scanduri de brad , apoi niste hartie stropita cu ulei sau vreascuri, ciucalai , apoi cele normale deasupra
-nu e bun deloc fara suber , am pus o tavita de tabla si scot cenusa cu totul , inchid tirajul ca nu mai are ce sa faca monoxid
:thankyou: fara acest forum nu cred ca realizam ceva, asa desi e inca urata sunt multumit cum lucreaza